Medijų meno festivalio ENTER’21 programos dalyviai
Diskusija apie fotožurnalistikos situaciją
Gegužės 20 d. (šeštadienis) 14.00 val. Šiaulių dailės galerija (Vilniaus g. 245)
Vidmanto Balkūno pranešimas “Karo žurnalistika. Ar ji tikrai tokia, kokią ją norime matyti?”
Karo žurnalistika neretai yra idealizuojama. Tuo tarpu realybėje tai yra laukimo, derinimo su institucijomis, bandymų ir nusivylimo laikas. Susitikimo metu pabandysime aptarti klausimus tokius klausimus kaip, ar vis dar gali dabartiniuose karuose dirbantis žurnalistas būti objektyvus? Ar tikrai karo žurnalisto darbas yra toks romantiškas? Kiek pasakojant apie karą tenka eiti į kompromisus su savo sąžine? Ar apskritai dabartiniame telefonų amžiuje reikalingi karo žurnalistai ir ką jie naujo gali parodyti?
Vidmantas Balkūnas – Lietuvos spaudos fotografas, žurnalistas. Specializacija – karinė ir socialinė fotografija, žurnalistiniai tyrimai.
Bertos Tilmantaitės pranešimas “Kaip pasakoti tai, kas nepapasakota”
Susitikimo metu Berta papasakos apie NARA publikuojamų istorijų kūrimo procesą – temų išgryninimą, priėjimą prie pašnekovų, etiką ir kūrybinius sprendimus publikuojant. Dokumentiniai pasakojimai geba prikviesti pokyčius, pakreipti visuomenę progreso link, tačiau jie turi būti papasakoti atsakingai. Tiesa, atsakingi yra ne tik pasakotojai, bet ir auditorija, žiūrinti, skaitanti ar klausanti pasakojimų. Aptarsime, kaip išvengti manipuliacijų, klaidinimo, neetiško elgesio, stigmatizavimo, pažeidžiamųjų atskirties. Nuo karo Ukrainoje iki migrantų istorijų Lietuvos pasienyje, nuo psichikos sveikatos iki žmogaus teisių. Kiekviena istorija, apie ką ji bebūtų, yra ir apie kiekvieną iš mūsų, taigi kalbėsime apie tai, kaip istorijos jungia mus ir kuria ryšius.
Skip to content