Kovo 29 d. 18 val. Šiaulių dailės galerijoje(Vilniaus g. 245) pirmą kartą Lietuvoje bus pristatyta britų dramaturgo Tim Crouch pjesė„ANGLIJA“. Tai spektaklis apie svetimą širdį žmogaus kūne, svetimą kultūrą šalies viduje bei svetimą meno formą – teatrą – patalpintą galerijoje.

„ANGLIJA“ tai interaktyvus parodos pristatymas, vakaro eigoje virstantis spektakliu apie žmogų, kuriam gyvybę dovanojo kito žmogaus širdis. Jo pradžią, dar prieš pasirodant aktoriams, skelbia pati galerijos ekspozicija.

Spektaklis sukurtas „site-specific“ meno principu. Išvertus į lietuvių kalbą, „site-specific“ (angl.) reiškia „būdingas tik tai vietai“. Šios formos išskirtinumas yra tai, jog spektakliskuriamas atspindint aplinką ir vis kitaip pristatomas naujoje vietoje. Šiam spektakliui ne atsitiktinai pasirinkta galerinė erdvė, mat tokia pristatymo forma dar labiau išryškina pagrindinę pjesės temą: vieno dalyko gyvavimą kitame – širdies, kultūros bei teatro gyvavimą ten, kur jiems, įprastomis aplinkybėmis, nepriklauso būti.

Pjesės autorius Tim Crouch, yra plačiai pripažintas inovatyvių, interaktyvių bei jautrių spektaklių kūrėjas. Jis „ANGLIJĄ“ pirmą kartą pristatė 2007 metais legendiniame „Edinburgh Festival Fringe“ meno festivalyje. Šiame festivalyje pjesė buvo įvertinta aukščiausio lygio apdovanojimais, o vėliau savo pasisekimą tęsė pristatymais visoje Europoje bei už jos ribų, įskaitant tokius miestus kaip Kvebekas, Singapūras bei Melburnas. Pagaliau turime galimybę pristatyti šį genialų kūrinį ir žiūrovams Lietuvoje.

Spektaklio kūrybinę grupę sudaro kūrėjai iš įvairių meno sričių – teatro, grafinio dizaino, muzikos beifotografijos: Igoris Abramovičius, Redita Dominaitytė, Modestas Kapustinskas, Deivis Lukas, Mantas Meškerys, Laura Misiukevičiūtė, Miglė Petronytė, Urtė Ramšaitė, Milda Sokolovaitė, Severina Špakovska.

Lietuviškosios spektaklio versijos kūrėjai kviečia žiūrovus registruotis į spektaklius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje iš anksto, mat galimybę pamatyti šią pjesę turės tik 200 žiūrovų visoje Lietuvoje.

Pjesės pristatymo data ir vieta:

Šiaulių dailės galerija (Vilniaus g. 245, Šiauliai) – Kovo 29 d. 18 val.

Registruotis į spektaklius visuose miestuose galite čia: http://anglijalietuvoje.eventpen.com/Register/miestai

Skip to content