Autorių biografijos

Anouchka Desseilles

Anouchka Desseilles gimė 1973 m. 2002 m. ji baigė Paryžiaus Nacionalinę aukštąją meno mokyklą kaip tapytoja. Bendradarbiauja su teatrais kaip dailininkė. Dirba licėjaus dailės mokytoja. Yra surengusi parodų Paryžiuje, Lilyje, Pajūrio Bulonėje, Burgundijoje.

Daphne Gamble

1983 m. baigė Nacionalinę aukštąją meno mokyklą Paryžiuje. Nuo 2005 m. turi savo grafikos ir litografijos dirbtuvę Paryžiuje. Yra dalyvavusi parodose Prancūzijoje, Japonijoje, Belgijoje, Rusijoje, Ispanijoje, JAV, Vokietijoje. Jos darbų yra įsigiję Prancūzijos, Belgijos, Japonijos, JAV muziejai.

Noriko Fuse

Noriko Fuse gimė 1975 m. Gyvena ir dirba Paryžiuje. Yra surengusi personalines parodas Prancūzijoje, Japonijoje, Vokietijoje. Dalyvavusi kolektyvinėse parodose Prancūzijoje, Japonijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, JAV, Kanadoje, Maroke.

Dailininkė reiškia pagarbą gamtai, mėgsta kaip keičiasi jos elementai, keičiantis metų laikams, jaučia trauką daiktams, ateinantiems iš laiko glūdumos; jautrumas, slypintis joje, ir sudaro jo kūrybos išeities tašką.

Ieško įvairių išraiškos galimybių, pasitelkdama ofortą, litografiją ir tapybą.

Panaudodama oforto juodą brūkšnį, subtilią akvatintą ir estampo pagimdytą atsitiktinumą, ji bando surasti savo tikrovę, nekintantį vidinį peizažą.

Marie Dargent

Marie Dargent gimė 1955 m. Nansi mieste. 1977 m. baigė Nacionalinę aukštąją meno mokyklą Paryžiuje.  Nuo 1977 iki 1978 m. gyvena Dramblio Kaulo krante, 1981-1982 mm. gyvena Londone, 1982-1985 dirba Malaizijoje. Nuo 1991 m. gyvena tarp Paryžiaus ir Venecijos. Yra surengusi 103 personalines parodas Prancūzijoje, Anglijoje, Malaizijoje, Italijoje, Japonijoje, JAV, Ispanijoje, Singapūre, Turkijoje, Belgijoje, Indonezijoje. Yra dalyvavusi 173 kolektyvinėse parodose Prancūzijoje, Japonijoje, Bahreine, Anglijoje, Malaizijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Turkijoje, Kanadoje, Ispanijoje, Sirijoje, JAV, Vengrijoje, Kroatijoje, Tailande, Argentinoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Vokietijoje, Belgijoje. Jos darbų yra įsigiję Prancūzijos, Malaizijos, Ispanijos muziejai ir bibliotekos.

Kate Van Houten

Kate van Houten gimė 1940 m. JAV. Nuo 1966 m. gyvena ir dirba Paryžiuje. Baigė Majamio (JAV) universitetą ir Valensijos (Ispanija) universitetą. Surengė 40 personalinių parodų Prancūzijoje, Japonijoje, JAV, Jugoslavijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Švedijoje. Yra dalyvavusi 53 kolektyvinėse parodose Prancūzijoje, JAV, Švedijoje, Jugoslavijoje, Japonijoje, Italijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Rusijoje, Indijoje, Lenkijoje. Jos darbų yra įsigiję Prancūzijos, Belgijos, JAV, Šveicarijos, Vokietijos, Anglijos muziejai ir bibliotekos. Apie ją yra išleista knyga: Edward Gomez. The Lively Art of Kate van Houten. Art&Antiques, 1995.

 

 

Skip to content