Rugpjūčio 29 d., ketvirtadienį, 19.00 val. Valstybinio Šiaulių dramos teatro Mažojoje salėje menininkės Marijos Baranauskaitės-Liberman prerformanso „Sauskelnių projektas“ darbo eskizo pristatymas.

Renginys nemokamas.

APIE PERFORMANSĄ

Meninio tyrimo metu tiriami nežmogiškojo ir žmogiškojo pasaulio santykiai, tiksliau, sauskelnių ir jų naudotojų santykiai. Ironiška, kad Marija šiuo metu tyrinėja polistireną, dalyvaudama projekte „Sphere“, kuriame perkuria Andrea Salustri kūrinį „Materia“. Plastiko tyrimuose esama tam tikros tąsos. Marijos parodose visada imamasi labai radikalios konceptualios idėjos ir ji iki galo ištiriama – taigi, ištyrusi, ką reiškia atlikti performansą nesąmoningai publikai (projektas „Sofa“), pristačiusi kūrinį, kurį atlieka ne žmonės (performansas „Duck Show“), ji nusprendė pasirinkti objektą, kuris ją sups artimiausius porą metų. Kol kas sunku pasakyti, koks santykis susikurs tarp šio objekto, menininkės ir žiūrovų, tačiau būtent tai visada žavi dirbant su nežmogiškais elementais.

 

APIE MENINININKĘ

Marija yra pirmoji lietuvė, baigusi klounų teatro studijas tarptautinėje Philippe’o Gaulier klounų mokykloje Prancūzijoje. Prieš tai ji baigė šiuolaikinio šokio studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Nuo 2013 m. ji dirba profesionalia atlikėja ir menininke, taip pat veda kūrybines dirbtuves. Ji yra organizacijos “Red Noses Clowndoctors” aktorė, taip pat šios organizacijos meno vadovė (2018-2020 m.). Marijos praktika orientuota į nežmogiškąjį šiuolaikinio cirko elementą.

_ _ _

Renginys yra Šiaulių dailės galerijos vykdomo projekto „Jaunas menas: kūrybinės rezistencijos Šiauliuose“ dalis.

Finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė

Rėmėjai ir draugai: Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiaulių „Aušros“ muziejus, LDS Šiaulių skyriaus galerija „S_IN“, Šiaulių atvirasis jaunimo centras, „Sendaikčių parduotuvė“.

_ _ _

Mieli lankytojai, dalyvaudami renginyje, neprieštaraujate, kad jis gali būti filmuojamas ar fotografuojamas, o jo nuotraukos viešinamos Šiaulių dailės galerijos internetinėje svetainėje, žiniasklaidoje ar socialiniuose tinkluose.

Skip to content